Paul Tudor Jones a cumpărat Bitcoin

Categories Insights
Paul Tudor Jones cumpara Bitcoin

Miliardarul Paul Tudor Jones a decis să investească în Bitcoin.

Nu, nu este român. Americanul are un net worth aproximat la 5.1 miliarde USD și este unul dintre cei mai respectați investitori din lume. Acesta este recunoscut pentru investițiile pe care le-a făcut în Aur prin anii ’70, când prețurile au crescut spectaculos.

Acum, acesta a decis să investească în Bitcoin, undeva la aproximativ 2% din portofoliul său, după cum a dezvăluit într-o scrisoare unde vorbește despre contextul macroeconomic actual. Puteți să citiți scrisoarea aici.

Motivul pentru care PTJ a decis să investească în Bitcoin acum este că acesta consideră că punctul în care se află BTC acum este extrem de asemănător cu cel în care se afla Aurul în anii 1976, înainte să înceapă o creștere de aproape 800%. Fractalul este ilustrat de el în scrisoare. Atașez mai jos un screenshot.

Paul Tudor Jones Aur si Bitcoin fractal

Related: https://www.bloomberg.com/news/articles/2020-04-30/tudor-s-maniyar-hedge-fund-spinout-to-start-with-over-1-billion

Dacă vreți să aflați mai multe despre Paul Tudor Jones, vă recomand să vizionați acest documentar:

Paul Tudor Jones despre Bitcoin într-un interviu pentru CNBC

Practic, acesta a declarat în interviu că are aproape 2% investit în BTC și că, deocamdată, îl vede ca pe o speculație bună. În opinia lui, Bitcoin nu a trecut, încă, testul timpului și, chiar dacă au trecut 11 ani de la lansare, acesta abia „se naște”.

2% pentru el înseamnă în jur de $100MM, iar procentul este destul de mic, ținând cont de faptul că a fost dispus să iasă public cu această investiție. Tudor Jones a mai declarat că are o abordare extrem de conservativă atunci când vine vorba de investit, dar crede că Bitcoin va beneficia imens de toate condițiile macroeconomice actuale.

Partea din interviu unde vorbește despre Bitcoin:

Cum s-a mișcat prețul Bitcoin când PTJ a fost live pe CNBC?

Acest interviu era foarte anticipat de cei din crypto. Puteți observa cum prețul a început să crească: am atașat un chart cu evoluția prețurilor în perioada scurtă de dinaintea interviului, dar și după.

Crestere si scadere Bitcoin in functie de stiri

De ce această mișcare?

Simplu: era anticipat că PTJ va aduce argumente bullish, iar terenul “a fost pregătit” de așa natură. Au fost multe evenimente de acest gen în trecut și vor continua să mai fie pe Bitcoin, de aceea merită analizate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *