Hack la scara larga pe Twitter

Categories Insights
Hack Twitter pentru Bitcoin

Un hack la o scară mare a avut loc în recent pe Twitter.

Hackerii au reușit să posteze mesaje de tip scam de pe conturile unor oameni foarte cunoscuți: începând inițial din zona crypto, aceștia au ajuns apoi la Elon Musk, Bill Gates, Jeff Bezos, Warren Buffet, Barack Obama, Joe Biden, Kanye West, etc.

Încă nu a fost postat un „post-mortem” pentru incidentul de securitate, dar, acțiunile Twitter au scăzut cu aprox. 6% inițial.

Cât a reușit să strângă hackerul în BTC? Se pare că suma ar fi în jur de 100k$, dar este posibil ca aceasta să fi fost umflată chiar de el (adică să își fi trimis singur niște fonduri, ca să pară că e legit treaba).

Sunt multe întrebări: de ce a ales să facă o astfel de schemă puerilă? Ce a urmărit? De ce nu a folosit contul lui Joe Biden în vreun scop politic? (ex.: tweet că se retrage din cursa prezidențială – cu siguranță ar fi fost niște artificii 😂)

Cert e că în toată lumea s-a vorbit cu această ocazie despre Bitcoin și despre cum a fost folosit într-un scam în care a fost compromis Twitter.

Până și FBI a intrat pe fir. Also, relevant – https://www.reuters.com/article/twitter-cyber/twitter-hack-raises-concern-in-washington-shares-fall-idUSL2N2EN181

All publicity is good publicity, right?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *